Sadi Kaplan'dan Çayın Püf Noktaları

Güngören'in Sesi Gazetesi okuyucuları için, çayın hazırlanışı ve demlenmesinde ki püf noktaları Rizeli Sadi Kaplan anlattı.

Türkiye’nin çay ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Rize’nin değerleri çay demleme konusunda da iddialı. Güngören Rizeliler Derneği İşletmecisi Sadi Kaplan, çayın seçilmesi ve demlenmesinde ki püf noktaları değerli okuyucularımızla paylaştı. Güngören Rizeliler Derneği’ndeki konuklarına çay ikram ederken Memleketi Rize’nin Cimil Köyünden gelen çaylarları demlediğini belirterek, “Çay’ı seçerken iyi elenmiş olmasına dikkat edilmeli. Çayın içinde beyaz otların olmaması ve 15 dakika demlenmesi için bekletilmeli daha sonra demlenen çayın 45 dakika içersinde tüketilmesi  gerekli” dedi.