Polis Amca Anaokulu "Ailem Okul'da " projesiyle Covit-19'a rest çekti

Güngören Polis Amca Anaokulu COVİD-19 sebebi ile ' Ailem Okulda' projesine evde aileleri ile birlikte çalışmalarına devam ediyor.

Güngören Polis Amca Anaokulu 5/G dinozorlar sınıfı ile birlikte öğretmenleri Filiz Ağca Özkul rehberliğinde E Twinning  ‘Ailem Okulda’ projesi kapsamında okul aile işbirliğinin Covid-19 pandemin döneminde de daha güçlü ve sağlıklı olması hedeflediklerini çocuklar için gerekli olan etkin eğitim, anne- baba-öğretmen işbirliği ile gerçekleştirilen destekleyici çalışmalar ile uzaktan eğitim sürecinde projeyi entegre ederek çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Evde artık materyallerden kostüm tasarlayarak defile gerçekleştirdiler. Ailem ile sebze ekiyorum, babam ile hikaye kitabı oluşturuyorum, ailem ile deney yapıyorum, annem ile bez çanta tasarlıyorum, babam ile kurabiye yapıyorum gibi bir çok çalışma ile aile katılımları gerçekleştirdiler. 

Aile katılımı ile; ailenin desteklenmesine, ev ile eğitim kurumu arasındaki iletişimin artırılmasına ve bunun sürekliliğinin sağlanmasına, ailenin eğitim süreçlerine katılmasına ve katkıları ile eğitimin zenginleştirilmesine imkan sağlayarak hedeflerine oluşturduklarını belirten Filiz Ağca Özkul planlı programlı yürütülen bu projede çocuk- okul- aile köprüsünün dönem başından itibaren sağlam bir şekilde kurulduğunu da ekledi. Özellikle erken çocukluk döneminde çocuğun gelişimi, öğrenmesi, okuldaki ve hayattaki başarısı için zenginleştirilmiş aile katılım çalışmalarının önemli bir güç olduğunu katılan ailelerin çocuklarının sağlıklı, bilgili, sorumluluk sahibi bireyler olma şansının  daha yüksek olduğunu ifade etti.