OF Kıyıder'den Tarih ve Kültür Gezisi

Trabzon Of Kıyıboyu Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (KIYIDER), tarih ve kültür etkinliğinde buluştular

Yaklaşık bir yıl önce İstanbul Güngören merkezli kurulan Kıyıboyu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ( KIYIDER) üyeleri, kültür ve tarih gezilerinde bir araya geldiler. Kıyıboyu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, kısa bir süre önce kurulmasına rağmen sosyal alanlarda yaptıkları aktivitelerle farkındalık oluşturuyorlar. 

Son olarak geçtiğimiz Pazar günü tarih ve kültür gezisi düzenleyen Kıyıder, üyelerini Miniatürk, Panaroma müzesi, Yerebatan sarnıcı gibi İstanbul'un tarihi dokusunu gösteren eserleri yerinde görerek tarihe şahitlik ettiler.

Aile Ortamında Sorunlara Çözüm Bulunuyor

Çoğu derneğin aksine kahvehane kültüründen ayrı olarak faaliyetlerii sürdürdüklerini belirten dernek başkanı Hasan Kolenoğlu, Sivil toplum kuruluşlarının ilk ve tek amacı olarak insanları kucaklaştırmak, sıkıntıların aile ortamında çözüldüğünü  vurguladı.  Hasan Kolenoğlu, kısa bir süre önce kurulmalarına rağmen eğitim ve kültür alanındaki faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini dile getirirken, ''Sivil toplum kuruluşlarının ilk ve tek amacı olarak insanları kucaklaştırmak sorunlarına cözüm bulmak ve her kişinin yanında olduğunu hissettirmekle beraber  hiç bir üyemizi  ayırt etmeden aile ortamında bir birlikteliği yaşamak ve yaşatmak görevlerimizin ilk başında gelmektedir'' dedi.

 

Birçok derneği kahvehane kültürü ile faaliyet sürdürdüklerini belirten Hasan Kolenoğlu, ''Bizim dernek anlayışımızda beyfendiler olmakla beraber kadınlarımızın öncelikle bu işe daha sıkı sarıldığını ve gurbette bir arada dayanışmanın örneğini sergilemekteler.Bu  kaynaşma şahsen beni cok mutlu kılmıştır inşallah önümüzdekü dönemde cok güzel projelerimiz var  .Gerek büyükşehir gerekse ilçe Belediyelerimizin derneklere vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Daha önce Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen canakkale  gezimizden sonra gectiğimiz günlerde istanbul büyükşehir belediyesi tarafından organize edilen istanbulun tarihi ve kültürel alanlarını gezerek etkinliklerimize devam ediyoruz..Derneğimizde ayrıca YEŞİLAY tarafından üyelerimize vermiş olduğumuz seminerin yanısıra TÜKODER  tüketiciyi koruma derneğinin tüketicileri her yönüyle birgilendirmek icin  calışmalarımızı sürdürüyoruz.

OF KIYIDER olarak farklılığımızı  her platformda fart ettirmek icin şimdiye dek olmayan veya yapılmayan projeler ile  üyelerimizi bilgilendirmek icin var gücümüzle hizmet etmeye devam ediyoruz'' ifadelerini kullandı.