Nunpita Boşnak Börekcisi Dualarla Açıldı

Güngören'de lezzet kervanına bir yenisi daha katılarak Nunpita Boşnak Börekçisi damak lezzetini bilenlerle buluştu.

Gıda turizmi üssü haline gelen Güngören özel lezzetleri hem bölge halkına hem de istanbullulara taktırıyor. Güngören Haznedar'da özel bir lezzet olan Boşnak Börekçisi de yerini alarak lezzet kervanına ayrı bir tat kazandırdı. 

Nupnita Boşnak börekçisi yapılan özel bir törenle hizmete girdi. Açılış törenine çok özel konuklar katılırken işletme sahipleri  Aktararlar ve Umus aileleri gelen misafirleri  ağırlayıp uğurladılar. Zarih Gökdemir hocanın okuduğu Kuranı Kerim'le , Ak parti ilçe başkanı Bünyamin Baş açılış kurdelesini keserken Ak parti yönetimi ve özel konuklarda bu özel günde hazır bulundular. Açılış sonrası Ak Parti ilçe başkanı Bünyamin Baş kestiği kurdelenin parçasını alarak üzerine tarih yazıp özel arşivi için sakladı. Başkan Bünyamin Baş boşnak böreğine yabancı olmadığını eşininde Arnavut olduğunu , bu lezzeti her zaman sofralarında tattığını dile getirdi. 

Boşnak böreği konusunda 10 yıllık uzman olan İşletme yöneticisi Emir Umus "Boşnak böreği en çok ev hanımlarını tercik ettiği özel bir börektir. Tereyağlı ve Satır kıymasından yapıldığından hafif olmakla beraber ev hanımları misafir ağırlamada Boşnak Böreğini tercih ediyor. Peynirli, Patatesli, Ispanaklı ve kıymalı Boşnak böreğinin yanı sıra Boşnak Mantısıda (Satır Kıymalı) mevcuttur. İşletme yöneticisi Ecem Umus ise yaptığı açıklamada " Nunpita Boşnak börekcisini Güngören'de açarak tabuları yıktık. Kısa bir süre olmasına rağmen Boşnak böreğini tadanlar referanslı müşterileri göndermeye başladılar. "dedi. İşletme yönetiminde Nuray Aktarlar ise "Kısa sürede olumlu dönüşler aldık. Bugüne kadar Boşnak böreği almayamların bundan sonra bu lezzetten vaz geçmeyeceklerini ifade ettiler. Boşnak mantısına müşterilerimiz hayran kaldılar." diyerek müşteri mennuniyetlerini aktardı. 

Tuğba ve Rabia Aktarlar kardeşler misafirlere hizmet yarışında adeta birbirleriyle yarışırken ailenin en küçük torunları Ali Burak ve Cihangir Berat Umus genç yaşlarına rağmen özel güne şahitlik ettiler. 

Ailenin büyüğü Dr. Ali Aktarlar özel güne katılanları tek tek ağırlarken ailenin yakın dostlarıda açılış gününde kendilerini yanlız bırakmadılar. Ailenin değerlerinden Av. Gönül Özgür,  Ak parti ilçe başkan yardımcısı Ensari Kale, Haznedar mahalle başkanı Şaban Develi ve yardımcısı Emre Nural ve yönetiminden Atanur Tekin, M. Nezih Özmen mahalesi başkanı Ferhat Kale, Hz.Eyyüp El Ensari'nin 34. kuşak torunu Fehmi Akay Hoca, Ali Dağ, Halil Altay'ın yanı sıra Mavi Fikirler ajansı sahibi Fatih Özbey, yönetmen Şerif Yıldırım  ve ismini sayamadığımız çok sayıda davetli bu özel gün katılmalarıyla güne çok daha özel anlam kazandırdı.

Açılışa  özel gelen misafirlere Brownissa şerbeti ikram edilirken Boşnak giysiside müşterilerinin beğenisine sunularak açılış gününe  damgasını vurdu.