Neşenur Başkent göz yaşları ile omuzlarda son yolculuğuna uğurlandı

AHA/İSTANBUL-Yakalandığı amansız hastalığın pençesinde kurtulamayarak hayata veda eden Neşenur Başkent için gözyaşları sel oldu

Aslen Ardahan Posof'lu olan Neşenur Başkent sevenlerini gözü yaşlı geride bırakarak hayata veda etti. 2 çocuk annesi Neşenur Başkent  şehit eşi olup çocuklarıda emniyet teşkilatında görev yapan fedakar bir anne idi. Güngören'in köklü ailelerinden olan Başkent ailesi bir değerini kayıp etmenin acısını daha yaşadı. Haznedar Kuyulu camisinde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazında Neşenur Başkent  dualarla hak yoluna uğurlandı. İBB mezarlıklar müdürlüğü imamı Mehmet Kocabaş tarafından kıldırılan cenaze namazında haklar helal edilirken rahmetlinin oğlu Özaydın Başkent'in göz yaşları hiç dinmedi. Rahmetlinin yakınları cenaze namazı saflarını doldururken cami avlusu doldu,taştı, Rahmetlinin çocukları ile kardeşleri Refika Kaynar ve Nurettin Palut cami avlusunda taziyeleri tek tek kabul ederlerken yeğenleri Ahmet, Emre, Vural Palut ise musalla taşında yatan halalarının naaşı başında bir an olsun ayrılmadılar.Güngören Emniyet müdürü Murat Bingöl'ünde mesai arkadaşı olan Özay Başkent ve ailesini bu acılı günde yanlız bırakmazken Ardahan posoflular dernek başkanı Aydın Karadağ, Ekici inşaat yönetim kurulu başkanı Gökhan Ekici,  ve ismini sayamadığımız çok sayıda iş adamı ve esnaf saflarda yerlerini aldılar.  Namaz sonrası omuzlarda dualarla uğurlanan Neşenur Başkent'in naaşını omuzlayan oğlu Özaydın Başkent hayatının en ağır yükünü taşıdığının farkında idi. Cenaze arabasına konana rahmetlinin naaşı Güngören köyiçi aile kabristanında defin edilirken, defin sonrası taziyeler Ardahan Posoflular derneğinde kabul edildi.  Cenaze namazı alanında Güngören emniyetine bağlı ekiplerde görev alarak acılı aileyi yanlız bırakmadılar. 

Güngören emniyet müdürü Murat Bingöl hak yoluna dualarla uğurlanan mesai arkadaşlarının annesi Neşenur Başkent için mesaj yayınladı. Murat Bingöl mesajında " Değerli meslektaşlarım Özay Başkent ve Özaydın Başkent'in anneleri hakkın rahmetine kavuşmuştur. Şehit eşi olan ve manevi değeri ilede gönlümüzde taht kuran Neşenur Başkent ebedi hayat intikal ederek aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah'dan rahmet dilerken acılı başkent ailesine sabırlar diliyorum"dedi.