Maydanoz Tohumu

Çok faydalı bir tohum olan maydanoz tohumu, gelişip bir bitki haline geldiği zaman insan sağlığı için çok ama çok önemli bir yere sahiptir.

Maydanoz tohumunun ekimini kış mevsiminde gerçekleştiremezsin. Onun haricinde ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde içiniz rahat bir şekilde ekim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Maydanoz tohumunu ekerken toprağın 0,5 cm. veya 1cm. derinine ekerseniz daha verimli bir sonuç elde etmiş olursunuz. Satın aldığınız maydanoz tohumunun da çok kaliteli olması gerekmektedir.

Maydanoz Tohumu Ne Zaman Çimlenir?

Yaklaşık olarak maydanoz tohumu 20 gün ve 30 gün arasında çimlenmektedir. Suyu çok seven maydanoz tohumu, suya bağlı olarak çimlenme işlemini hızlandırabilir. Onun için bu tohumu ne kadar çok sularsanız o kadar iyi olur. Fakat, sulama işleminin de bir sınırı vardır. Aşırıya kaçmayacak şekilde sulama işlemlerinizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Maydanoz Tohumunun Çeşitleri

Maydanoz tohumunun kullanılabilirlik açısından iki tür çeşidi bulunmaktadır. Bunlar şöyledir:

İnce yapraklı maydanoz tohumu Geniş yapraklı maydanoz tohumu

Öncelikle, ince yapraklı maydanoz tohumu da geniş yapraklı maydanoz tohumu da uzun ömürlüdür. Geniş yapraklı maydanoz tohumunun dayanıklı bir yapısı olduğu için insanlar tarafında daha çok tercih edilmektedir. Tabii ki ince yapraklı maydanoz tohumunu da kendi cinsine göre dayanıklıdır. Ancak, geniş yapraklı kadar değildir. Asıl mesele kaliteli maydanoz tohumunun kullanılmasıdır. Bu kaliteli ve elverişli tohumlara da  https://www.tarimgaraj.com/marul-maydonoz-ve-diger-yesillik-tohumlari-10  sitemizden kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.