İstiklal Marşı Kabulü'nün yıl dönümü Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi'nde Kutlandı

Güngören Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi'nde düzenlenen İstiklal Marşının Kabulünün 96. yıl dönümü ilgiyle kutlandı.

Programın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman Milli Mücadele yıllarıyla günümüz mücadelelerini bağdaştırarak yaşanılan her sıkıntının bağımsızlığımıza ve inancımıza olan bağlılığımızı kat be kat arttırdığını belirtti. İstiklal Marş’ımızı çok daha iyi idrak etmemiz gerektiğini vurguladı. Ardından Safahat’tan bir şiir okuyarak özellikle bu zamanda daha azimli ve çalışkan olmamız gerektiğini sözlerine ekledi. Slâytlarla Akif’in hayatının anlatılmasının ardından okul öğrencileri tarafından sergilenen oratoryo gösterisi izleyicilere coşkulu anlar yaşattı.

Daha sonra söz alan Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu,’’İstiklal Marşını ve Mehmet Akif’i anlamak, bu topraklarda yaşayan her vatan evladının boynunun borcudur. Nesillerimizin iyi yetişmeleri ve bunun neticesinde geleceğe güvenle bakabilmemiz ve milli şuurun ayakta tutulabilmesi için kimliğimizin ifadesi olan İstiklal Marşımızı idrak etmeye ve Mehmet Akif Ersoy’un gerçek nesil dediği “Asım’ın Nesli” olmaya çok gayret etmemiz gerekiyor’’ diye belirtti. İstiklal Marşı’nın nasıl yazıldığını Mehmet Akif Ersoy’un arkadaşı Eşref Edip’ten bire bir dinlediğini belirten Bahadıroğlu’nun İstiklal Marşı ile ilgili konuşmasını salondaki herkes büyük bir dikkatle dinledi.

Okul Müdürü Remzi İlhan ise yaptığı konuşmasında; “İstiklal Marşını ve Mehmet Akif Ersoy’u anlamak için günümüzdeki yaşanan olayları iyi anlamamız gerekir. İstiklal Mücadelesinde kimler bizimle uğraştıysa günümüzde de aynı uğraşı devam etmektedir. O gün Akif’in derdi neyse bugünkü Türkiye Cumhuriyetinin derdi de odur” şeklinde konuştu.

Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Güngören Belediyesi Kültür Müdürü Süheyla Sülez, İlçe Sağlık Müdürü Metin Arslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Tahir Uygur, Yıldız Çardak, Ekrem Epçaçan ile okul müdürleri öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.