Güngören'in altın çocukları, Geleceği Steam ile tasarla Etwinning projesine imzasını attı

GELECEĞİ STEAM İLE TASARLA ETWINNIG PROJESİ
Proje Türkiye'den Ankara Çankaya Namık Kemal Ortaokulu ve İstanbul Güngören Mustafa Kemal Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Dersi öğretmenleri Meltem Sevim Kayaoğlu ve Seher Mutlu kuruculuğunda başlatılmıştır.Katılımcı okullar Toki Esenkent Ortaokulu Matematik öğretmeni Özlem Avcı,Maria Bloka Yunanistan,Kocasinan Avukat Ahmet Ulucan Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Adviye Karapınar,Konya Yaşar Doğu İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Gülşen Yüksel Şibil 
Projemiz, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etmek ve bilgiye erişimin daha kolay ve hızlı olduğu günümüz dünyasında dönemin arkasında olmamak çok önemlidir düşüncesini amaçlamaktadır. Bunun için STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) öncekinden daha fazla önem kazanmıştır.

Hızla değişen dünyamızda ekonomik, çevresel ve sosyal konularda yeni çözümlere ihtiyaç duyulacaktır. Gelecekteki meslekleri şekillendirmede dört ana konunun belirleyici olacağı tahmin edilmektedir. Bunlar arasında küresel iklim değişikliği, ekonomik ve demografik değişiklikler, insanları oynama ve keşfetme duygusu ve son olarak akıllı makineler tarafından yaratılan biyomedikal gelişmeler ve değişiklikler yer alıyor.
Bu proje ile öğrenciler gelecekteki yaşamlarını tasarlamaktadırlar.Gelecekte nasıl bir dünyada nasıl yaşayacaklarını her ay bir meslek sahibi olarak tasarımlamaktadırlar. Proje sonucunda öğrenciler tarafından gelecekte hangi mesleklerin olacağı nasıl bir dünyada yaşayacağımız ortaya konulacaktır.
Özellikle Mart ayından itibaren öğrencilerin evlerinde olması nedeni ile yapılan etkinliklerin paylaşılması uzaktan eğitim programları ile paylaşılması öğrencilerin karantina döneminde mutlu olmalarını sağlamıştır.Öğrenciler yaptıklarını katılımcı okullardaki arkadaşları ile paylaşmıştır.Yunanistan'daki arkadaşlarına tanışma kartları yollamışlardır.Öğrenciler Doktor,Mühendis,Tasarımcı ,Matematik Uzmanı ve Teknoloji muhendisi olarak Koronavirüs ile mücadele yöntemlerini katılımcı okullar ile birlikte araştırmışlardır.