Güngören ayağa kalktı, Mim. Yahya Baş stadı yıkılmayacak

İstanbul Güngören Spor kulübü olağanüstü kongre sonrası ilk yönetim kurulu toplantısını yaparken siyasi partiler sivil toplum kuruluşu ve Güngören'in değerleri Mim Yahya Baş stadı'nın yıkılmasına dur demek için tek yürek oldular.

Geçen hafta yapılan olağanüstü kongre ile yeniden göreve devam eden Başkan Hacı Sürmeneli ve yeni yönetimi tanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldi. Bahçelievler Yaren Cafe Sosyal tesisleri sponsorluğunda gerçekleşen toplantıda Güngören gençliğinin ve İstanbul Güngören spor kulübünün hak ettiği eski değeri ne kavuşması için  tek yürek olma  kararı çıktı. Toplantıda Güngören Belediye başkanlığının almış olduğu yanlış karar tekrar masaya yatırılarak Mimar Yahya Baş stadının yanlış düşüncelere alet edilmemesi adına yıkılmayacağı bir kez daha Güngören'in değerleri karar verdiler. 

Toplantıda  Mhp ilçe başkanı M. Alpaslan Aldır, AK Parti ilçe başkan yardımcısı Halil Art ve Enver Şerif Nalbant, Yeniden Refah Partisi ilçe başkan yardımcısı Mithat Tekerlek, Güngören kulüpler birliği başkanı Atilla Kırali Güngören Bakkallar odası Başkanı Kamil Bulut, Günesiad Güngören Esnaf ve işadamları dernek başkanı İhsan Doğan, İstanbul Güngören Spor kulübü teknik adamlar İshak zenginli ve kulüp yönetim kurulu üyeleri tam kadro katıldılar. Güngören Gençlik Spor ilçe müdürü Remzi İlhan da bu toplantıda davete icabet ederek yerini aldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan kulüp başkanı Hacı Sürmeneli " Biz gençliğe Allah sevgisi, vatan sevgisi vermemiz lazım. Spora yaptığımız her yatırım gençliğe yatırımdır, gençliğe sahip çıkmaktır. belediye başkanımız Bünyamin Demir ile yönetime gelmeden ziyaret ettiğimizde kendisinin kulüp ve statla ilgili hiçbir şey düşünmediğini yer almayacağını dile getirdi. Ancak daha sonra ani bir kararla stat üzerinde yıkım kararı alması bizi çok şaşırttı. Yanlış yönlendirildiğine inanıyoruz. "dedi. İstanbul Güngören Spor kulübü geleceği ile ilgili bilgi verirken de " biz skorlara bağlı değiliz. Bir marka değerimiz var. Biz olmalıyız ben değil, vefa mızı gösterdik tüm geçmişimizi büyüklerimizi yönetimimize davet ettik. İstanbul Güngören Spor kulübü bir tek futbol branşı ile değil birçok branşta da Türkiye ve Avrupa şampiyonları yetiştirecek. Okçuluk, tekvando, mangala, mas güreşi  şampiyonlarımız olacak. Gelin bir olalım Birlik olalım diyerek'te herkese çağrıda bulundu. 

Güngören MHP ilçe başkanı M. Alparslan Aldır selamlama konuşmasında Güngören gençliğinin  her zaman yanında olduklarını dile getirdi.  AK Parti ilçe Başkan Yardımcısı Halil Art selamlama konuşmasında İstanbul Güngören gençliğine sahip çıkılması gerektiğini AK Parti teşkilatı olarak kendilerine düşen görevin ise yerine getireceklerini dile getirdi. Yeniden Refah Partisi ilçe Başkan Yardımcısı Mithat Tekerlek'te konuşmasında İstanbul Güngören spora sahip çıkmak demek gençliğe sahip çıkmak olduğunu dile getirdi.  Mimar Yahya Baş stadını  yapan işletme yöneticilerinden olan Güngören bakkallar odası Başkanı Kamil Bulut da konuşmasında stadın yıkılma kararını Güngören halkına sorulmadan yapıldığını yanlış planlanmış bir çalışma olduğunu, Cumhurbaşkanı eksik ve yanlış bilgiler verilerek yapıldığını söyledi. Stadın temelinde harfiyatını  alan firma olan uzunlar inşaat yönetim kurulu başkanı Numan Uzun da stadın daha çok büyümesi gerektiğini düşünürken, yıkılma kararını kınadı. İstanbul Güngören Spor kulübü'nün çok öncesinden özel olduğunu kendi ulaşım aracını bulunduğunu diğer kulüplerden ayrı tutulduğunu dile getirirken şu an için kulübün kulüpler birliğinin imzasıyla belediyeden otobüs aldığını diğer kulüplerle beraber aynı statüde olduğunu dile getirdi. Güngören Gençlik Spor ilçe müdürü  Remzi İlhan selamlama konuşmasında göreve yeni geldiğini Güngören gençliği için kapısının daima açık olduğunu ellerinden gelen her türlü imkanı sunacaklarını söyledi. 

İstanbul Güngören Spor kulübü yöneticilerinden Cemal Atar da konuşmasında İstanbul Güngören Spor kulübü'nün çok acilen kendine gelmesi gerektiğini hak ettiği yerlere ulaşılarak kendini göstermesi gerektiğini bundan sonra da başarılarının ardından herkesin stata sahip çıkmak adına sorumluluk  hissedeceğine inandığını sözlerine ekledi. Kulüp yöneticisi Avukat Hüseyin Kalender'de pazartesi itibariyle hukuk mücadelesine resmen başlanacağını yönetim kuruluna duyurdu. 

Toplantı sonrası yapılan dualarla gece sonlandırırken toplu resim çekilen resimlerle de bu özel gün ebedileştirildi.