Ardahan Posoflular derneği eğitim gönüllüğünde ödüllere doymuyor

Ardahan Posoflular derneği öğrenci bursundaki rekorunu artırarak bu yıl egale ederken sılahi rahime olan borcunu unutmuyor.

İstanbul'da Güngören'de merkezi bulunan Ardahan Posoflular derneği geleceği iyi görerek gelecek nesile yatırım yapan bir örnek bir sivil toplum kuruluşu. Dernek başkanı Aydın Karadağ yönetimi ve üyeleri yaptıkları hizmetlerle görenleri  kıskandırırken, başarılarıda ödüllere layık görülüyor. Kendi mülkiyeti olan sosyal tesislerinde yapılan toplantıda eğitim gönüllüleri bir araya gelerek ögrenci burslarına destek verenler tek yürekde bir aray geldiler.  Yöresel damak tadıda ikram edildiği toplantıda posoflular, posofa yapılan yardımlar, Posofda açılan meslek yüksek okulunun açılması ve dernekce verilen katkı dolayısıyla alınan ödüller sergilenerek üyelere tanıtıldı. Toplantıda selamlama konuşmasında Başkan Aydın Karadağ " Bizlerin 26 bursla başladığımız eğitim bursu geçen yıl 166'ya yükselttik. Bundan sonra sadece posoflulara öğrenci bursu vermeyeceğiz. Posof meslek yüksek okulunu tercih eden diğer vilayetlerden öğrencilerede burs vereceğiz. Posoflu olup diğer üniversitelerde okuyanlarada burs vereceğiz. 170 ögrenci bursu müracaatı oldu. Siz duyarlı insanların sayesinde geleceğimizi garanti altına alıyoruz. "dedi. Ayrıca konuşmasında Posof belediyesiyle ortaklaşa Posofda dublex daireler yaparak uygun fiyatlarla sılayı rahime bir adım daha yakın olunacağını dile getirdi. Posofa gidemeyenlerin posafa götürüldüğünü masrafların dernek tarafından karşılandınıda ifade etti. Egitim gönüllülerine ödülleri verilirken toplantı sonunda burs veren posoflular yeni dönem için birbirleriyle adeta yarışarak rekor kırdılar. 

Posofluların gizli kahramanları eşler,  kaynana gelinler ise burs yarışı yapan erkeklerinin damak tadını özel lezzetli yöresel yemeklerle hazırlıyarak hem geleceğe hemde gönüllere ve damak tadına lezzet kattılar.