Akıllı Ev Konsepti

Evlerde kullanılan teknolojiler ve ürünlerin artmasıyla birlikte birçok yenilikler birlikte gelmektedir.

Son yıllar konfor ve güvenlik sistemleri için geliştirilen teknolojiler sayesinde evler akıllı sisteme geçmeye başlamıştır. Akıllı ev otomasyonu sistemleri İstanbul’da bulunan Interpoint Teknoloji firması tarafından hem yeni binalara hem de eski binalara kuruluyor. Firma müşteri talebine göre istenilen özelliklerde senaryolar geliştiriyor ve uzaktan kontrol edilebilir sistemi kısa sürede kuruyor.

Akıllı Sistemler

Akıllı ev otomasyonu birçok sistemi bir arada bulundurmaktadır. Tüm sistemlere tek noktadan erişim ve kontrol mümkündür. Akıllı ev sistemleri konsepti içerisinde, perde, ışık, su, elektrik, gaz, giriş kapıları kontrolleri, hareket sensörlü alarm sistemleri, ev içi çeşitli ses sistemleri, ısıtma ve soğutma sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemlerin tümüne istenilen yerden erişim yapılabilmekte ve kontrol edilebilmektedir. Interpoint Teknoloji bu sistemlerden istediğinizi evinize yapıyor. Evinizin güvenlik sistemlerini uzaktan kontrol edebilir ve bir olumsuz durum olduğunda sistem size mobil erişim sayesinde haber verebilmektedir.

Uzaktan Neler Yapabilirim?

Özellikle çalışan bayanlar için ev işleri büyük yüktür. Akıllı ev sistemleri sayesinde birçok işi eve gelmeden uzaktan kontrol ile yapabilirsiniz. Gün içerisinde uzaktan kontrol sistemi sayesinde pencereleri açarak evi havalandırabilirsiniz. İşten çıktınız eve gelene kadar ısı sistemlerini devreye sokabilir ve siz eve geldiğinizde eviniz ısınmış olabilir. Önceden hazırlanmış yemek tenceresini ocak üzerine koyar ve yine eve gelmenize yakın bir saate ayarlayarak otomatik yanmasını ve siz gelene kadar yemeğinizin pişmesini sağlayabilirsiniz. Siz evde olmadığınız zaman belirlediğiniz elektrik prizleri devre dışı kalacak, fişi takılı unuttuğunuz ütünüz tehlike oluşturmayacaktır. Buna benzer birçok kolaylık sayılabilir.

Neler Yapılır?

Interpoint Teknoloji firması ile görüşerek akıllı ev sistemini evinize yaptırabilirsiniz. Firmanın https://e-akilliev.com/ sitesinden neleri yaptırabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Akıllı ev sistemini yaptırdığınızda evinizde gaz veya su sızıntısı gibi bir durum olduğunda sistem size haber verecek ve ana vanayı otomatik kapatarak tehlikeyi önleyecektir. Akıllı ev sistemleri sadece evinizin içerisi için değil dış bölümü ve bahçe sistemleri içinde yapılabilir. Bahçenizin toprak nemine göre otomatik sulama sistemini çalıştırabilir.